Hva er kontinental frokost: En kort guide til frokostalternativet

I en kontinental frokost, som ofte serveres på hoteller og moteller, finner man vanligvis enkelte matvarer som brød og annet bakverk, varme drikker, juice og noen ganger frukt. Denne typen frokost er lettere enn en tradisjonell engelsk frokost og fokuserer hovedsakelig på kalde matvarer som frukt, oster, kjøttpålegg og brød.

Kontinental frokost er populært på grunn av sin enkelhet og smakfulle variasjon av matvarer, som passer godt for et bredt publikum. Servering av kontinental frokost innebærer vanligvis et begrenset utvalg av produkter, noe som gjør det mer kostnadseffektivt for hoteller og serveringssteder å tilby denne måltidstypen til sine gjester.

Hva er kontinental frokost?

Typiske ingredienser

Brød og bakverk

En kontinental frokost inneholder ofte et utvalg av brød og bakverk. Dette kan inkludere ferskt brød, rundstykker, croissanter, wienerbrød og muffins. Brød og bakverk er en viktig del av denne typen frokost, da de gir energi og metthetsfølelse til morgenmåltidet. De fleste kontinentale frokoster tilbyr også smør og syltetøy eller pålegg til brødet.

Pålegg

På kontinentale frokoster finnes det ofte et utvalg av pålegg, som ost, skinke og salami. Sjeldnere, men likevel tilgjengelig, kan man finne yoghurt og kokt egg som proteinkilder. Disse påleggene legger til variasjon og smak i måltidet, og gir et sunt valg med protein og vitaminer.

Frukt og grønnsaker

Frukt er en essensiell del av en kontinental frokost og kan bestå av bananer, epler, appelsiner, røde bær eller grapefrukt. Disse fruktene serveres ofte som en fruktcocktail. Grønnsaker er sjeldnere på en kontinental frokost, men noen ganger kan du finne små grønnsaksporsjoner som cherrytomater, agurker og paprika.

Drikkevarer

Drikkevarer som serveres under en kontinental frokost er vanligvis kaffe, te og varm sjokolade. Disse drikkevarene er en sentral del av frokosten, og mange mennesker starter dagen med en kopp varm drikke. I tillegg til varme drikker, kan det også være et utvalg av kalde drikker som juice, melk og vann tilgjengelig.

Historie og opprinnelse

Kontinental frokost har sin opprinnelse i Europa, og begrepet stammer fra England på 1800-tallet. Det ble brukt for å vise at frokosten på det europeiske kontinentet var ulik den engelske frokosten de hadde hjemme i Storbritannia (Store norske leksikon) . Kontinental frokost har siden spredt seg og blitt populært i mange land, inkludert USA i det 19. århundre.

Den kontinentale frokosten utviklet seg fordi den britiske frokosten ofte var tung og besto av flere varme retter som bacon, egg, pølser og poteter. På reiser, særlig i Europa, ønsket mange mennesker et lettere og enklere måltid som kunne nytes uten å bruke for mye tid på tilberedning.

I dag er det flere typer mat som vanligvis tilbys under en kontinental frokost, inkludert:

  • Bakst som brød, croissanter og rundstykker
  • Drikker som kaffe, te, juice og melk
  • Korn og frokostblandinger

Kontinental frokost er nå godt etablert som en standard hotellfrokost og tilbys på overnattingssteder over hele verden. Sjekk også ut vår artikkel: Hva er Halvpensjon?

Sjekk ut de siste artiklene