Hva er afterski?

Afterski er en form for fritidstilværelse som ofte foregår i ski- og vintersportsområder, og som innebærer å ha det gøy og slappe av etter en dag på ski. Det kan være mange ulike aktiviteter som inngår i afterski, for eksempel å besøke et spa eller velværesenter, gå på konserter eller andre arrangementer, eller bare slappe av med venner og familie i et roligere tempo enn på ski. Afterski kan være en god måte å avslutte dagen på, og kan bidra til å gjøre skiferien til en enda mer minneverdig opplevelse.

Hva er afterski?
Innholdsfortegnelse Skjul

Afterski

Det finnes mange ulike måter å tilbringe afterski på, og valgene avhenger av personlige preferanser og hva som tilbys i det aktuelle skiområdet. Noen muligheter kan være:

  • Gå på konserter eller andre arrangementer: Mange skiområder arrangerer ulike konserter og andre arrangementer som passer for afterski, for eksempel DJ-kvelder, karaoke eller stand-up comedy.
  • Slappe av på et spa eller velværesenter: Etter en dag på ski kan det være behagelig å tilbringe litt tid i et spa eller velværesenter for å slappe av og få litt velværebehandlinger.
  • Gå på pub eller bar: Afterski kan også innebære å slappe av med en øl eller et glass vin på en pub eller bar, og kanskje spille biljard eller dart.
  • Gå på bowling eller andre aktiviteter: Noen skiområder har også andre aktiviteter som bowling, minigolf eller kino, som kan være morsomme alternativer for afterski.
  • Bare slappe av: For noen kan afterski være en sjanse til å slappe av og nyte fritiden sin uten noen spesielle planer, kanskje ved å se en film eller lese en bok i et rolig hjørne.

Uansett hva du velger å gjøre, kan afterski være en hyggelig og avslappende måte å avslutte dagen på etter en dag på ski.

Det er mange forskjellige steder du kan gå for å ha afterski, avhengig av hvilket skiområde du befinner deg i. Noen populære steder for afterski kan være:

  • Skiområdets eget hotell eller lignende overnattingssted: Mange hoteller og annen overnattingsplass i skiområder har egne afterski-aktiviteter og fasiliteter, som for eksempel et spa, en bar eller et minikino.
  • Skiområdets by: Mange skiområder har en egen by eller et lite tettsted i nærheten, som ofte har ulike steder der man kan gå for å ha afterski, som barer, pubber, restauranter og konsertlokaler.
  • Skihytter eller andre overnattingssteder: Noen skiområder har også skihytter eller lignende overnattingssteder som er spesielt innrettet for afterski, med for eksempel et velværesenter eller en bar.

Uansett hva du velger, er det viktig å huske på å holde deg trygg og være ansvarlig når du har afterski, spesielt hvis du velger å drikke alkohol. Det kan være lurt å ha en plan for hvordan du skal komme deg hjem trygt etter at afterskien er over.

Afterski klær

Avhengig av hva slags aktiviteter du skal delta på under afterskien, og hva slags værforhold det er. Generelt sett bør du kle deg etter været, slik at du er komfortabel og ikke fryser. Det kan være lurt å ha med seg en varm jakke eller genser, samt varme bukser eller en skihose hvis det er kaldt ute.

Hvis du skal delta på aktiviteter som krever en del bevegelse, som for eksempel bowling eller minigolf, kan det være lurt å ha på seg klær som er behagelige å bevege seg i, som for eksempel joggebukser og en t-skjorte.

Hvis du skal på et spa eller velværesenter, kan det være lurt å ha med seg badetøy og et håndkle, samt komfortable klær å ha på seg etter behandlingene.

Hvis du skal på en pub eller bar, kan du kle deg litt mer formelt hvis du ønsker det, men det er ikke nødvendig. Det viktigste er at du kler deg behagelig og føler deg komfortabel.

Sjekk ut de siste artiklene